να υιοθετηθούν τα φυσικά κλειδιά που θα μας απαλλάξουν από τα password,θα πρέπει να αρκεστείτε στην παραδοσιακή μέθοδο.
Αφού μπείτε στον λογαριασμό σας στο Google, επισκεφτείτε την σελίδα με τις ρυθμίσεις για το λεγόμενο 2-step verification (κάντε κλικ στον σύνδεσμο, εισάγετε τα στοιχεία σας και θα παραπεμφθείτε στην σελίδα της επαλήθευσης σε δύο βήματα). Εκεί θα δείτε πώς θα κλειδώσετε τον λογαριασμό τους όχι με έναν κωδικό, αλλά δύο. Ο πρώτος είναι το παραδοσιακό password και ο δεύτερος ένα κωδικός που παράγεται δυναμικά και αποστέλλεται μέσω μηνύματος κειμένου, με τηλεφωνική κλήση ή το mobile app της Google, που ονομάζεται Google Authenticator (αναζητήστε το από το εκάστοτε store του smartphone σας).
Καθώς συνηθίζουμε να μπαίνουμε στον λογαριασμό μας από τον ίδιο υπολογιστή μπορούμε να ζητήσουμε να απαλλαγούμε από την ανάγκη εισαγωγής δεύτερου κωδικού κάθε φορά που επιχειρούμε είσοδο. Δηλώνουμε «εμπιστοσύνη» στο συγκεκριμένο μηχάνημα (trust this computer), κατά την εισαγωγή του πρόσθετου κωδικού την πρώτη φορά που θα ενεργοποιήσουμε την μέθοδο επαλήθευσης σε δύο βήματα. Όταν εμφανιστούμε να ζητάμε πρόσβαση από άλλους υπολογιστές για τους οποίους δεν έχουμε δηλώσει εμπιστοσύνη, ο κωδικός θα απαιτείται.
Ο δεύτερος (εξαψήφιος) κωδικός αποστέλλεται ή παράγεται στο smartphone του χρήστη. 'Έτσι, οι επίδοξοι εισβολείς θα πρέπει να έχουν όχι μόνο Login name και password αλλά και την συσκευή του υποψήφιου θύματος.
Η υιοθέτηση του συστήματος ταυτοποίησης του χρήστη σε δύο βήματα θα δημιουργήσει αρχικά μια ενόχληση. Εφαρμογές (app) και συσκευές που χρησιμοποιούν τον Λογαριασμό Google (όπως για παράδειγμα, το app για το Gmail στο κινητό) δεν θα μπορούν να συνδεθούν αυτόματα στον Λογαριασμό.
Κάθε εφαρμογή πρέπει να έχει τον δικό της κωδικό για να συνδεθεί. Για να καταστεί η μέθοδος ανεκτή, η Google δίνει την δυνατότητα έγκρισης των εφαρμογών και των συσκευών την πρώτη φορά.
Δείτε ένα βίντεο για τα μοναδικά password που θα πρέπει να έχει κάθε app:tech.in.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου