Cocktail blog

Fajitas με στήθος κοτόπουλου

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15’
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑΤΟΣ: 1 - 2 ώρες
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: 15’

ΥΛΙΚΑ
• 4 στήθη κοτόπουλου (2 διπλά, ανοιγμένα για σνίτσελ)
• 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
• 1 κουτ. του γλυκού τσίλι σε σκόνη
• ξύσμα από 2 μοσχολέμονα (λάιμ)
• θαλασσινό αλάτι
• 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
• 2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
• 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
• 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
• 6 tortillas (μεξικάνικες πίτες)
• φυλλαράκια κόλιανδρου ή μαϊντανού
• ½ φλιτζ. στραγγιστό γιαούρτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαρινάρουμε το στήθος κοτόπουλου με μια κουταλιά ελαιόλαδο, το τσίλι, το ξύσμα μοσχολέμονου και λίγο αλάτι. Στρώνουμε με αλουμινόχαρτο δύο ταψιά του φούρνου και προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στους 220 βαθμούς Κελσίου. Στο ένα ταψί τοποθετούμε το κοτόπουλο και ψήνουμε για 5’ - 7’. Βγάζουμε από τον φούρνο το κοτόπουλο και βάζουμε το άλλο ταψί, στο οποίο έχουμε απλώσει τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τις φετούλες σκόρδου, πασπαλισμένα με το υπόλοιπο λάδι και λίγο αλάτι. Τα ψήνουμε για 6’ - 8’ στο γκριλ, ανακατεύοντας 1 - 2 φορές. Στο μεταξύ, κόβουμε τα ψημένα φιλέτα κοτόπουλου σε λωρίδες. Στοιβάζουμε τα tortillas και τα τυλίγουμε μ’ ένα ελαφρώς βρεγμένο χαρτί κουζίνας. Προαιρετικά, τα βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό, στο δυνατό, για να ζεσταθούν. Γεμίζουμε την κάθε tortilla με λίγες λωρίδες κοτόπουλου, λαχανικών, φύλλα κόλιανδρου και μια κουταλιά γιαούρτι. Προσωπικά, προτιμώ να αφήνω τους καλεσμένους μου να φτιάχνουν μόνοι τους τη δική τους fajita με όσα και όποια από τα υλικά προτιμούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: