Cocktail blog

Mats Valk;Κύβος του Rubik με νεο παγκόσμιο ρεκόρ 5,55 S

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Άδεια για μωρά από τρεις γονείς

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Λονδίνο
Με στόχο να αποτρέψει τη γέννηση παιδιών με θανατηφόρες μεταλλάξεις στο λεγόμενο μιτοχονδριακό DNA, η Βρετανία σκοπεύει να γίνει η πρώτη χώρα του κόσμου που επιτρέπει μια νέα παραλλαγή της εξωσωματικής γονιμοποίησης, στην οποία ορισμένα ελαττωματικά γονίδια της μητέρας αντικαθίστανται με τα αντίστοιχα γονίδια από το ωάριο μιας δότριας.

Η νέα μέθοδος μεταφοράς του λεγόμενου μιτοχονδριακού DNA, η οποία έχει δοκιμαστεί μόνο σε πειραματικό επίπεδο σε βρετανικά και αμερικανικά εργαστήρια, ουσιαστικά θα οδηγούσε στη γέννηση γενετικά τροποποιημένων βρεφών, τα οποία φέρουν γενετικό υλικό από τρία άτομα.

Ποσο επηρεάζει η εκπαίδευση των νοσηλευτών στον κίνδυνο θανάτου των ασθενών

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Όσο πιο ανεπαρκές, ποσοτικά και ποιοτικά, είναι το νοσηλευτικόπροσωπικό σε ένα νοσοκομείο, τόσο πιθανότερο είναι ο ασθενής να αποβιώσει μετά από μια χειρουργική επέμβαση ρουτίνας, δείχνει αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο The Lancet.

Ερευνητές από τη Νοσηλευτική Σχολή του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, με επικεφαλής την Δρ Λίντα Άικεν, μελέτησαν ιατρικά αρχεία που αφορούσαν περισσότερους από 420.000 ασθενείς, άνω των 50 ετών, και 26.500 νοσηλευτές, σε 300 νοσοκομεία, εννέα ευρωπαϊκών χωρών. Όλοι οι ασθενείς είχαν υποβληθεί σε κάποια συνηθισμένη χειρουργική επέμβαση.

Από την επεξεργασία των δεδομένων προέκυψε ότι, για κάθε πρόσθετο χειρουργικό ασθενή που επιβαρύνει τον καθημερινό φόρτο εργασίας ενός νοσηλευτή, αυξάνεται 7% κατά μέσο όρο η πιθανότητα θανάτου του μέσα στον επόμενο μήνα. Αν όμως το νοσηλευτικό προσωπικό (με πανεπιστημιακή εκπαίδευση) αυξηθεί κατά 10%, τότε ο κίνδυνος θανάτου του ασθενή μειώνεται κατά 7%.

Εσείς, γνωρίζετε τι είναι η μαργαρίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Πολλά, καλά και κακά, έχουν γραφεί κατά καιρούς για την μαργαρίνη και την επίδρασή της στην υγεία μας. Δικαιολογημένα λοιπόν, έχει φανατικούς υποστηρικτές αλλά και «ορκισμένους εχθρούς», που διασταυρώνουν τα ξίφη τους με κάθε δυνατή ευκαιρία. Τι είναι όμως τελικά η μαργαρίνη;

Η μαργαρίνη δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα μείγμα φυτικών ελαίων και νερού. Για να «δέσει» αυτό το μείγμα και να γίνει ένα ωραίο γαλάκτωμα χρησιμοποιούμε δύο φυσικά συστατικά: λεκιθίνη και γαλακτωματοποιητή. Και τα δύο τα παίρνουμε από τα φυτικά έλαια.

Πώς να σταματήσουμε να φωνάζουμε στα παιδιά μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κανένας γονιός δεν φωνάζει στα παιδιά του από χόμπι. Όμως, πολλές φορές εκνευριζόμαστε και υψώνουμε τη φωνή μας για να τα κάνουμε να μας ακούσουν. Κι όπως φαίνεται, δεν είμαστε η μειοψηφία. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι γονείς που καταλήγουν σε τέτοιες συμπεριφορές αυξάνονται όλο και περισσότερο.
Πιο συγκεκριμένα, όπως δημοσιεύεται στη Wall Street Journal, 3 στους 4 γονείς φωνάζουν στα παιδιά τους τουλάχιστον 1 φορά το μήνα. Και τι γίνεται τότε; Η δρ. Αντέλ Φέιμπερ, σύμβουλος γονέων και συγγραφέας, υποστηρίζει ότι το να προσπαθείς να τραβήξεις την προσοχή των παιδιών φωνάζοντάς τους δεν είναι κάτι κακό. Αλλά, μέχρι εκεί. Οι γονείς θα πρέπει να αποφεύγουν φράσεις όπως: «Γιατί ποτέ δεν το θυμάσαι;» ή «Γιατί το κάνεις πάντα λάθος;».

Γιατι τα παιδια προτιμουν καμια φορα πιο πολύ τους μπαμπαδες

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Εννοείται πως οι μαμάδες κάνουν τα πάντα καλύτερα από τους μπαμπάδες. Υπάρχουν όμως πράγματα που μόνον οι μπαμπάδες μπορούν να κάνουν. Γι’ αυτούς τους λόγους προτιμώ το μπαμπά από τη μαμά! 

Το βίντεο για τους μπαμπάδες που έκανε όλο τον κόσμο να δακρύσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Οι μπαμπάδες πάντα θα είναι αφανείς ήρωες.Ποτέ δε θα ζητήσουν κάτι,ποτέ ανταμοιβή.Η χαρά τους είναι να είναι οι υπόλοιποι ευτυχισμένοι και θα κάνουν τα πάντα για αυτό.(Ένας μπαμπάς).

Υπογονιμότητα: για όλα «φταίει» ο εγκέφαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Nature Communications και πραγματοποίησαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Otago, της Νέας Ζηλανδίας, μας λέει ότι οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα θεμελιώδη μηχανισμό στον εγκέφαλο, ο οποίος έχει άμεση σχέση με την γονιμότητα στον άνθρωπο.

Τα νέα αυτά δεδομένα, προβλέπεται ότι θα μπορέσουν να βοηθήσουν στην δημιουργία νέων θεραπειών, για ζεύγη χωρίς παιδιά, καθώς και νέους τρόπους αντισύλληψης.

Πότε τα διαδικτυακά εκλογικά poll είναι αναξιόπιστα

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Οι στοιχειώδεις αρχές διεξαγωγής δημοσκοπήσεων στον κόσμο που είναι φτιαγμένος «από τούβλα και λάσπη», δηλαδή offline, ορίζουν ότι θα πρέπει το δείγμα να είναι αντιπροσωπευτικό για να γίνει προβολή στον πληθυσμό καθώς και ότι θα πρέπει να αναφέρεται το περιθώριο λάθους. Στον διαδικτυακό κόσμο, οι απαιτήσεις είναι ακόμα περισσότερες αφού υπάρχουν πολλά εργαλεία που μπορούν να «μαγειρέψουν» τα αποτελέσματα. Εν όψει εκλογών, σας μεταφέρουμε κάποιες πληροφορίες που θα σας κάνουν να δείτε με άλλα μάτια τα εκλογικά poll κατά τόπους.

New 2012 MAN Spacetruck

Δεν υπάρχουν σχόλια:

GMC Denali XT Concept

Δεν υπάρχουν σχόλια:

2015 Can-Am Outlander 1000 6x6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Chevrolet Camaro 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Ιρίνα Σάικ διαφημίζει παπούτσια φορώντας μόνο τα απαραίτητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Το διεθνούς φήμης μοντέλο και αγαπημένη του Κριστιάνο Ρονάλντο, Ιρίνα Σάικ, επιλέχθηκε από ισπανική εταιρεία παπουτσιών για τη νέα της διαφημιστική καμπάνια.

The Virginian (2014)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tarzan (2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η νέα ξεκαρδιστική διαφήμιση της Hellas Online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο παπαγάλος που διαλεύκανε τη δολοφονία της ιδιοκτήτριάς του

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Ο «Ηρακλής» είναι ένας οικόσιτος παπαγάλος που... βοήθησε την αστυνομία να διαλευκάνει μια υπόθεση δολοφονίας και να συλλάβει τον δολοφόνο της ιδιοκτήτριάς του στη βόρεια ινδική πόλη Άγκρα. 

Η αστυνομία προσπαθούσε να λύσει το μυστήριο της δολοφονίας μέχρι που ο παπαγάλος του θύματος, ο Ηρακλής, συνεισέφερε με ένα σημαντικό στοιχείο στην έρευνα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Times of India. 

Ο Σταρόβας, η Τριεβελέρ και ο Ολάντ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το smartphone της Boeing

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Την Boeing την έχουμε μάθει ως κολοσσό στο χώρο της κατασκευής αεροσκαφών, όπως φαίνεται όμως αποφάσισε και αυτή να μπει στην αγορά των smartphone κατασκευάζοντας τη δική της

Τώρα, χειρουργεία και το απόγευμα με στόχο τη μείωση των ασθενών που βρίσκονται στην αναμονή

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Τη λειτουργία των απογευματινών ιατρείων με στόχο τη μείωση των ασθενών που βρίσκονται στην αναμονή ανακοίνωσε χθες στη συνάντησή του με τους διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης. Παράλληλα θεσμοθετεί ενιαία τηλεφωνική γραμμή για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Σύστημα Υγείας και τα νοσοκομεία, ώστε οι πολίτες να παραπέμπονται όπου υπάρχει μικρότερη αναμονή.

Το smartphone που σκουπίζει τα δεδομένα μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Παρέχει πρόσβαση σε διακομιστές κρυπτογράφησης δεδομένων, «τρέχει» μια τροποποιημένη έκδοση του Android, την οποία οι δημιουργοί του έχουν ονομάσει PrivatOS και συνοδεύεται από ένα πακέτο εφαρμογών για την προστασία της ιδιωτικής ζωής

Το Blackphone είναι μια από τις φορητές συσκευές που τράβηξαν περισσότερο το ενδιαφέρον στο φετινό Mobile World Congress. Είναι ένα κινητό τηλέφωνο που παρέχει πρόσβαση σε διακομιστές κρυπτογράφησης των δεδομένων που στέλνει ένα smartphone. Έτσι, είναι πρακτικά πιο δύσκολο να υποκλαπεί μια VoIP συνομιλία ή κάποιος να αποκτήσει πρόσβαση στα ηλεκτρονικά μηνύματα που στέλνει ο

Βρετανία: Πρώτα οι όροι του διαζυγίου και μετά ο γάμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Τα ζευγάρια που θέλουν να παντρευτούν στην Αγγλία και την Ουαλία θα υποχρεώνονται πρωτίστως να συμφωνούν στους όρους του. . . διαζυγίου τους και εν συνεχεία να ανεβαίνουν τα... σκαλιά της εκκλησίας: Αυτό τουλάχιστον εισηγείται μια νομοθετική επιτροπή που έχει αναλάβει να προτείνει μεταρρυθμίσεις στη βρετανική κυβέρνηση.

Μέχρι σήμερα τα ζευγάρια μπορούν να συνάπτουν προγαμιαία συμφωνητικά που καθορίζουν τους όρους ενός ενδεχόμενου διαζυγίου. Ωστόσο, τα προγαμιαία συμφωνητικά δεν είναι υποχρεωτικά για όλους.

About Last Night (2014)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η καθυστέρηση στην απόκτηση παιδιού μπορεί να «εγκυμονεί» ψυχικές διαταραχές για το τέκνο εξαιτίας μεταλλάξεων στο σπέρμα του πατέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Μια μεγάλη γκάμα ψυχικών διαταραχών σε παιδιά σχολικής ηλικίας συνδέεται με τη μεγάλη ηλικία του πατέρα, όπως έδειξε νέα μελέτη που περιελάμβανε εκατομμύρια άτομα.

Τα παιδιά με καισαρική ίσως γίνουν υπέρβαρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν με καισαρική, είναι πιο πιθανό ως ενήλικες να γίνουν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, σε σχέση με όσους ήλθαν στον κόσμο με φυσιολογικό τοκετό, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, την μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα. 

Παραμένει ασαφές πάντως γιατί ο τρόπος γέννας έχει τέτοια διαφορετική επίδραση στο βάρος.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτριαΝίνα Μόντι του Τμήματος Ιατρικής του Imperial College του Λονδίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "PLoS", σύμφωνα με το BBC, ανέλυσαν στοιχεία 15 ήδη δημοσιευμένων μελετών, που αφορούσαν πάνω από 38.000 άτομα σε δέκα χώρες.

Σοκ: 1 εκατ. βρέφη πεθαίνουν την πρώτη ημέρα της ζωής τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Ένα εκατομμύριο βρέφη πεθαίνουν κάθε χρόνο την πρώτη ημέρα της ζωής τους,συχνά επειδή η μητέρα τους έχει αφεθεί να γεννήσει μόνη της και αβοήθητη σε κάποια από τις φτωχότερες και πιο απομονωμένες περιοχές του κόσμου, σύμφωνα με μία νέα μελέτη ευρείας κλίμακας για την παγκόσμια βρεφική θνησιμότητα.

Η έκθεση εκτιμά ότι ο "θλιβερός και απαράδεκτος" αυτός απολογισμός μπορεί να μειωθεί κατά το ήμισυ μέσω της δωρεάν παροχής στοιχειώδους υγειονομικής περίθαλψης και μαιευτικής.

Όσοι αισθάνονται φτωχοί αρρωσταίνουν πιο εύκολα

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Οι άνθρωποι της μέσης και της τρίτης ηλικίας που υποκειμενικά νιώθουν φτωχοί (άσχετα με το πόσο είναι πραγματικά φτωχοί), αρρωσταίνουν πολύ πιο εύκολα και γενικά έχουν χειρότερη υγεία, καθώς και μικρότερο προσδόκιμο ζωής, σύμφωνα με μια νέα γερμανική έρευνα. Ήταν ήδη γνωστό ότι η αντικειμενική φτώχεια σχετίζεται με χειρότερη υγεία και με πιο σύντομη ζωή, όμως η νέα μελέτη δείχνει ότι ακόμα και η υποκειμενική φτώχεια (δηλαδή πώς αξιολογεί κανείς την προσωπική κοινωνικο-οικονομική κατάστασή του) έχει ανάλογες επιπτώσεις.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, οι ερευνητές του Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών του Βερολίνου, με επικεφαλής την Μάγια Αντένα και τον Μιχάλ Μικ, μελέτησαν στοιχεία από 12 ευρωπαϊκές χώρες (μεταξύ των οποίων δεν ήταν η Ελλάδα), τα οποία αφορούσαν την περίοδο 2006 - 2012.

Ενα τεστ αίματος προβλέπει το θάνατο

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δεν είναι σίγουρο ότι όλοι θα ήθελαν να κάνουν αυτό το τεστ αίματος, το οποίο -όπως ισχυρίζονται οι Φινλανδοί και Εσθονοί επιστήμονες που το ανέπτυξαν- μπορεί να προβλέψει πόσες πιθανότητες έχει κάποιος να ζει ή να πεθάνει μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια για λόγους υγείας, ακόμα κι αν τώρα φαίνεται υγιής.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Κρίστα Φίσερ του εσθονικού πανεπιστημίου του Τάρτου και τον Γιοχάνες Κετούνεν του Ινστιτούτου Μοριακής Ιατρικής του Ελσίνκι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "PLoS Medicine", σύμφωνα με τις βρετανικές «Ιντιπέντεντ» και «Τέλεγκραφ», πήραν δείγματα αίματος από 17.345 γενικά υγιείς ανθρώπους.

Dropleton;Ανακαλύφθηκε ένα νέο «εξωτικό» υποατομικό σωματίδιο που ονομάστηκε «κβαντική σταγόνα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Στίβεν Κάντιφ του Ινστιτούτου JILA (κοινού ερευνητικού κέντρου του πανεπιστημίου του Κολοράντο και του Εθνικού Ινστιτούτου Προτύπων & Τεχνολογίας των ΗΠΑ και τον Μακίλο Κίρα του πανεπιστημίου του Μάρμπουργκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature», σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και το «New Scientist», ανακοίνωσαν ότι το σωματίδιο συμπεριφέρεται λίγο σαν υγρή σταγόνα (εξ ου και το όνομά του).
 

NASA: Ανακάλυψαν 715 νέους πλανήτες σε άλλα ηλιακά συστήματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Οι αστρονόμοι της NASA ανακοίνωσαν πως ανακάλυψαν 715 νέους πλανήτες έξω από το ηλιακό σύστημα της Γης, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των γνωστών πλανητών σε όλο το Γαλαξία στους 1.700. 

Οι νέοι πλανήτες ανήκουν όλοι σε συστήματα με πολλούς άλλους και είναι σχετικά μικροί σε μέγεθος στην πλειοψηφία τους. Τέσσερις πάντως από αυτούς είναι μεγαλύτεροι από τη Γη. 

«Σήμερα σχεδόν διπλασιάσαμε τους γνωστούς στην ανθρωπότητα πλανήτες» είπε ο Jack Lissauer, ειδικός επιστήμονας από τη NASA.

Οταν σπρωχνει η Μενεγακη ,καποιος πρεπει να πεσει τελοσπάντων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Gay photo-φάρσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η εκδίκηση του ποδηλατου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πώς να ζωγραφίζεις καλύτερα σε 2 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Corephotonic διπλής κάμερας με οπτικό zoom για κινητά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποκαλύπτουμε τα μυστικα χαρακτηριστικα της Intel SSD 730 Series

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Kazam Smartphone με octa-core επεξεργαστή Tornado 2 5.0

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Με ανάλυση 720p και  8-megapixel κάμερα

Galaxy Grand 2 με οθόνη 5,25 ιντσών αρκετά ομοιο με το S5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπιζελοριζότο

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Από την Έστερ Σαρφατή 

Κρεμμυδόπιτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Από την Έστερ Σαρφατή και τον Γιάννη Γκελντή

Κροκέτες σοκολάτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τύμπανα πολέμου στην Ουκρανία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bikinis model, Janine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς δραπέτευσε παίρνοντας μαζί του μεγάλο πλούτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς δραπέτευσε. Εκδιωχθείς από την εξουσία, έφυγε παίρνοντας μαζί του μεγάλο πλούτο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στο φως και εξοργίζουν τους Ουκρανούς. 

Ένας σούπερ τυφώνας κοντά στο Booker, Texas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η σύγχρονη χαρτογραφία για την προστασία στης πολικές αρκούδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Chak Molot: Ρώσικο Superbike

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η νέα ρώσικη εταιρία Chak Motors εξελίσσει ένα superbike που σύμφωνα με την ίδια μπορεί να φρενάρει για λογαριασμό του αναβάτη της σε περίπτωση που αυτός είναι αφηρημένος.

Volvo Concept Estate

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Η Volvo ανακοίνωσε ότι στη Γενεύη θα κάνει πρεμιέρα το νέο Concept Estate, ένα πρωτότυπο station wagon που θα παρουσιαστεί στο ελβετικό Σαλόνι, αποκαλύπτοντας τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της φίρμας.Μετά το Concept XC Coupe που έκανε πρεμιέρα στο Ντιτρόιτ, η Volvo θα παρουσιάσει στην Έκθεση της Γενεύης το νέο Concept Estate, που αποτελεί τον προάγγελο για μελλοντικά station wagon της εταιρείας και μαζί με το άλλο πρωτότυπο «εκφράζει» τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της σουηδικής εταιρείας.

Η Porsche 918 Spyder αδυνάτισε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Porsche δημοσίευσε ένα νέο video, το οποίο αποκαλύπτει πως το πακέτο Weissach μειώνει το συνολικό βάρος του γερμανικού υπεραυτοκινήτου κατά 40 –επιπλέον- κιλά.