Cocktail blog

Το νέο 2θέσιο cabriolet Daihatsu Kopen concept

Η Daihatsu θα παρουσιάσει στο Τόκιο ένα νέο concept, το «μικρό» roadster Kopen, το οποίο διαθέτει 2θυρο αμάξωμα, μικρού κυβισμού μοτέρ και θα ανταγωνιστεί το Honda S660 concept.Η ιαπωνική φίρμα, σύμφωνα με τις φήμες, θέλει να «αναβιώσει» το brand name Copen και γι αυτό θα φέρει στο Σαλόνι του Τόκιο, τέλος Νοεμβρίου, το νέο πρωτότυπο Kopen. Το νέο μοντέλο είναι ένα compact σε διαστάσεις cabrio όχημα, που θα διαθέτει δύο θέσεις και… νεανικό προσανατολισμό. Γι αυτό άλλωστε θα υπάρχουν και δύο εκδόσεις του μοντέλου, που θα συνδυάζονται με πολλά και έντονα εξωτερικά χρώματα.

Το νέο Audi Q1

 H Audi αποκάλυψε το… «baby» SUV της, το οποίο θα αποτελέσει το νέο crossover πόλης της γερμανικής φίρμας, θα έχει compact διαστάσεις και θα λανσαριστεί στις αρχές του 2016.Αφού η Audi έχει συμπληρώσει την γκάμα των συμβατικών μοντέλων, από το Α1 μέχρι και το Α8, έστρεψε την προσοχή της στο να ολοκληρώσει και την γκάμα των SUV μοντέλων της με το Q1 να είναι ένα από τα επόμενα λανσάρισμα.
Το νέο Audi Q1 βασίζεται στο Crosslane Coupe, το οποίο είχε παρουσιαστεί στο Σαλόνι του Παρισιού πριν από έναν χρόνο. Η πλατφόρμα MQB του μικρού SUV είναι δανεισμένη από τον όμιλο της VW, στην οποία θα βασίζεται και το επερχόμενο Polo (2015), καθώς και το

FAB Design Mercedes McLaren SLR

Garageio,ανοιγει σχεδόν κάθε πόρτα γκαράζ με απομακρυσμένη πρόσβαση και δυνατότητες παρακολούθησης.

Ferrari F12 vs McLaren 12C

Τα κορίτσια του Λιάγκα

Χοντρα και Ελληνικα

Υβριδικό φυτό που παράγει ταυτόχρονα ντομάτες στο πάνω μέρος και πατάτες στις ρίζες της

Μια  κηπουρική εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο παρουσίασε ένα υβριδικό εργοστάσιο που μπορεί να παράγει  ντομάτες και  πατάτες από το ίδιο φυτό.
Ονομάζεται το Tomtato και έγινε χρησιμοποιώντας μια παραδοσιακή τεχνολογία γνωστή ως μόσχευμα.
Το φυτό δημιουργήθηκε από τη κορυφή ενός φυτού τομάτας με τις ρίζες ενός φυτού πατάτας.

Μωρό με συναισθημα,πάρα πολύ χαριτωμένο

Young, High and Dead (2013)

Omnivores (2013)

Skinwalker Ranch (2013)

Το εμβόλιο κατά της γρίπης προστατεύει και την καρδιά

Το εμβόλιο κατά της γρίπης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο σοβαρών καρδιακών επεισοδίων, όπως εμφράγματος και στηθάγχης, ειδικά σε άτομα που έχουν πρόσφατα εκδηλώσει τις συγκεκριμένες επιπλοκές, αποφαίνεται μεγάλη καναδική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of the American Medical Association.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τορόντο ανέλυσαν στοιχεία από πέντε ήδη δημοσιευμένες μελέτες στις οποίες είχαν λάβει μέρος περισσότερα από 6.000 άτομα, κατά μέσο όρο 67 ετών, που με τυχαία επιλογή είχαν πάρει αντιγριπικό εμβόλιο, εικονικό εμβόλιο ή δεν είχαν κάνει καμιά ανοσοθεραπεία. Περίπου το ένα τρίτο των συμμετεχόντων είχε ιστορικό καρδιαγγειακών προβλημάτων.

Οδηγίες χρήσης» για νέους γονείς

Οι άντρες δεν κλαίνε!

Πόσες γενιές αντρών δεν ανατράφηκαν με αυτό το κλισέ... Μήπως κι εσείς αντιμετωπίζετε την ευαισθησία όχι ως προσόν αλλά ως αδυναμία;

Οι επιστήμονες μας εξηγούν ότι τα αγόρια δεν είναι μόνο λιγότερο δυνατά από τα κορίτσια, αλλά και πολύ πιο ευαίσθητα. Ιδιαίτερα τα νεογέννητα, κλαίνε πιο εύκολα, πολύ πιο συχνά, και δεν παρηγορούνται τόσο εύκολα όσο τα κορίτσια. Αυτό εξακολουθεί να ισχύει μέχρι την ηλικία των τεσσάρων ετών. Από τα τέσσερα και μετά κλαίνε λιγότερο και αποφεύγουν να δείξουν τα συναισθήματά τους, όχι γιατί σκληραίνουν, αλλά γιατί εμείς τα εκπαιδεύουμε έτσι.

Έρχεται το smartwatch της Google

Μήνες απέχει η έναρξη της μαζικής παραγωγής ενός smartwatch από την Google, ενός «έξυπνου» ρολογιού που δεν θα κάνει διακρίσεις στα smartphone με τα οποία θα συνεργάζεται και δεν θα χρειάζεται τακτικά φόρτιση, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή προσκείμενη στους ασιάτες κατασκευαστές που φέρεται να συνεργάζεται η Google, την οποία επικαλείταισε δημοσίευμά της η εφημερίδα Wall Street Journal.
To smartwatch της Google βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της κατασκευής του και οι Ασιάτες αναμένουν την εντολή της εταιρείας για να

Προειδοποιηση για κατάρρευση των πληθυσμών μπακαλιάρου

Με τους πληθυσμούς του μπακαλιάρου να κινδυνεύουν με κατάρρευση λόγω της υπεραλίευσης, η επίτροπος αλιείας της ΕΕ Μαρία Δαμανάκη πρότεινε την Τετάρτη να μειωθούν έως και κατά το ένα τρίτο οι ποσότητες που επιτρέπεται να πιάσουν το 2014 οι ψαράδες στα ευρωπαϊκά νερά.

Τα αποθέματα μπακαλιάρου έχουν συρρικνωθεί ανησυχητικά στα νερά της Βρετανίας, και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει να συνεχίσει να ισχύει η απαγόρευση για εκφορτώσεις μπακαλιάρου στην ακτή της Σκωτίας στον Ατλαντικό. Ανησυχητική είναι επίσης η κατάσταση στην Ιρλανδία και τον Βισκαϊκό Κόλπο.

Τετραπλασιάζονται οι Αμερικανοί με τα νέα Γυαλιά της Google

Μια νέα έκδοση του Glass Explorer, των γυαλιών της Google θα διατεθεί τον Νοέμβριο του 2013, ανακοίνωσε η εταιρεία. Οι 10.000 Αμερικανοί που έχουν αγοράσει τα Γυαλιά της Google αντί 1.500 δολαρίων  από τον Απρίλιο του 2012, οπότε ξεκίνησε το πείραμα γνωστό ως Glass Explorer, κλήθηκαν στις 28 Οκτωβρίου 2013 να αποσύρουν την τρέχουσα έκδοση των high-tech γυαλιών τους για να αποκτήσουν την νέα χωρίς κόστος. Οι πρώτοι χρήστες των γυαλιών-γκάτζετ, κυρίως προγραμματιστές, θα έχουν επίσης την δυνατότητα να προσκαλέσουν έως και τρεις φίλους τους στο Google+ ως νέους «εξερευνητές» που θα αγοράσουν το Google Glass και «θα συνδράμουν στην διαμόρφωση της τελικής

Υπόγειο πείραμα αποτυγχάνει να ρίξει φως στη σκοτεινή ύλη

Μπλακ Χιλς, Νότια Ντακότα
Μια γιγάντια δεξαμενή κατεψυγμένου αερίου, κρυμμένη σε βάθος ενάμισι χιλιομέτρου μέσα σε ένα εγκαταλειμμένο χρυσωρυχείο, συγκεντρώνει εδώ και μήνες το ενδιαφέρον των φυσικών που αναζητούν τη χαμένη ύλη του Σύμπαντος. Όμως ο πρώτος γύρος του πειράματος έληξε χωρίς να ρίξει φως στο μυστήριο της σκοτεινής ύλης.

«Δεν καταγράψαμε κανένα συμβάν που σχετίζεται με οποιοδήποτε είδος σκοτεινής ύλης» ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Ρικ Γκάιτσελ του Πανεπιστημίου Μπράουν, εκπρόσωπος του Μεγάλου Υπόγειου Ανιχνευτή Ξένου ή LUX.

Δίδυμος αδελφός της Γης ψήνεται στο φούρνο

Ένα σχεδόν «ταυτόσημο» δίδυμο του πλανήτη μας εντοπίστηκε από τους επιστήμονες σε ένα ηλιακό σύστημα στον αστερισμό του Κύκνου, 400 έτη φωτός μακριά από εμάς. Ο Kepler-78b, όπως ονομάζεται, είναι βραχώδης και αποτελεί τον πιο κοντινό σε χαρακτηριστικά εξωπλανήτη με τη Γη που έχει εντοπιστεί ως τώρα. Ο κόσμος του είναι όμως εντελώς διαφορετικός, αφού «ψήνεται» σε θερμοκρασίες χιλιάδων βαθμών Κελσίου όντας ανίκανος να υποστηρίξει τη ζωή. Παρ’ όλα αυτά η ανακάλυψή του προσφέρει για πρώτη φορά «απτές» ενδείξεις ότι κάπου «εκεί έξω» θα πρέπει να υπάρχει σίγουρα τουλάχιστον ένας πλανήτης εντελώς ίδιος με τον δικό μας.

Δείτε το μελλον της δύναμης πυρός

Top5 Scared Screams

Thrift Shop - Pentatonix

Φτιάξτε το δικό σας τηλέφωνο με το Project Ara

Άνοιξε το Taxis για το επίδομα θέρμανσης – Τι χρειάζεται για να κάνετε την αίτηση!

Άνοιξε η ειδική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, για την υποβολή αιτήσεων από τους φορολογούμενους σχετικά με τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης.
Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr, από όπου οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να «κλικάρουν» στην επιλογή «Υποβολή Αίτησης Επιδόματος Θέρμανσης» που βρίσκεται κάτω από τον τίτλο «Υπηρεσίες προς πολίτες» ή από

Τα καλυτερα ξενοδοχεια στις καλυτερες πολεις

Delamore Lodge, Auckland, New Zealand

Φορτηγό όχημα οδικής βοήθειας ήρθε στη διάσωση, αλλά κατέληξε να κάνει τα πράγματα πολύ πιο δύσκολα

47 Ronin -Ημερομηνία κυκλοφορίας: 25 του Δεκεμβρίου 2013

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 25 του Δεκεμβρίου 2013
Είδος: Δράση | Δράμα

Με γύψο η Τρέμη στο δελτίο

Οδηγός απέτρεψε αυτοκτονία

Ταξί Space κάνει την πρώτη δοκιμαστική πτήση του στην Καλιφόρνια

Πιλότος ανοίξει μπουκάλι μπύρας με ελικόπτερα

Νορβηγία;Γιγάντια κάτοπτρα αντανακλα τον ήλιο σε σκοτεινη πόλη Rjukan

Μια γιγάντια κάτοπτρα έχουν τοποθετήσει στην κορυφή ενός λόφου στη Νορβηγία για να λάμψει το φως στο σκοτάδι ,σε μια πόλη της κοιλάδας του Rjukan. Οι πλευρές της κοιλάδας είναι τόσο απότομες και το βουνό τόσο υψηλό που η πόλη της Rjukan είναι σε σκιά για σχεδόν μισό χρόνο έως ότου η νέα εφεύρεση προστέθηκε. Οι καθρέφτες ελέγχονται από έναν υπολογιστή που ακολουθεί την πορεία του ήλιου, την προσαρμόζεται στην καλύτερη γωνία για να

Pezoula Hotel:Λίμνη Πλαστήρα

Η περιοχή της λίμνης Πλαστήρα έχει εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους προορισμούς και μάλιστα, τεσσάρων εποχών. Βρίσκεται 25χλμ. δυτικά από την πόλη της Καρδίτσας, και παρουσιάζει μια άκρως ονειρική εικόνα, με κατάφυτες βουνοκορφές, χείμαρρους και γαλήνια κρυστάλλινα νερά. Η πιο τουριστικά αναπτυγμένη πλευρά της είναι η νοτιοδυτική στις όχθες της οποίας μικρά χωριουδάκια ξεπροβάλλουν σαν απόκοσμες οπτασίες. Μεταξύ αυτών τα πλέον τουριστικά είναι τα Καλύβια Πεζούλας και το Νεοχώρι. Η επιλογή για διαμονή σε αυτή την περιοχή εξασφαλίζει εύκολη πρόσβαση και μικρές

Τα Πέτρινα;Ορεινή Ναυπακτία

 Αν δεν έχετε επισκεφτεί ακόμα την Ορεινή Ναυπακτία, τώρα είναι η ιδανική εποχή για μία εξόρμηση με την παρέα σας. Η Άνω Χώρα, ένα από τα πιο όμορφα χωριά της, σας περιμένει για μία χαλαρή απόδραση που θα σας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό ορεινό προορισμό με μέσο υψόμετρο 1.100 μ. και απόσταση 50 χλμ. από την Ναύπακτο, που τα Σαββατοκύριακα κατακλύζεται από κόσμο. Είναι ένα γραφικό χωριό με απαράμιλλη φυσική ομορφιά και πολύ καλή υποδομή για να φιλοξενήσει ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Είναι χτισμένο σ’ ένα πανέμορφο σημείο ανάμεσα σε

Λογγάς Golden Star:Καστοριά

Το πετρόκτιστο συγκρότημα σας προσκαλεί σε μία όμορφη τοποθεσία της για να απολαύσετε την πόλη και την φύση της Καστοριάς όλες τις εποχές του χρόνου. Βρίσκεται στο Σιδηροχώρι, σε υψόμετρο 1000 μέτρων, μόλις 7χλμ από την πόλη. Στις πολυτελείς εγκαταστάσεις του, θα βρείτε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, ζεστή φιλοξενία και διαμονή με όλες τις ανέσεις, με πανοραμική θέα στη λίμνη και την πόλη.

Audi Fleet Shuttle quattro Concept

Ακούστε τη μουσική των αρχαίων Ελλήνων

Η ανασύνθεση της αρχαίας ελληνικής μουσικής έτσι ώστε να την ακούμε για πρώτη φορά έτσι όπως ακριβώς ακουγόταν πριν από χιλιάδες χρόνια αποτελεί το αντικείμενο μελέτης που έχει ξεκινήσει από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Ο επιστήμονας που έχει αναλάβει αυτό το έργο έδωσε ήδη ένα δείγμα του, συνοδεύοντας το σχετικό άρθρο που έγραψε για την ιστοσελίδα του BBC με ένα ηχητικό απόσπασμα το οποίο και μπορείτε να ακούσετε στο βίντεο.

Το smartphone του μέλλοντος θα το κατασκευάζεις μόνος σου 'κομμάτι-κομμάτι' ανάλογα με της αναγγες σου

Ένα εκατομμύριο περίπου άνθρωποι ασπάστηκαν την ιδέα της δημιουργίας μιας πλατφόρμας που θα επιτρέψει την κατασκευή εύκολα συναρμολογούμενων smartphone κομμάτι-κομμάτι από διαφορετικούς κατασκευαστές, με δυνατότητα αναβάθμισης από τον χρήστη. Η ιδέα των λεγόμενων Phoneblocks ανήκει στον Ολλανδό Ντέιβ Χάκενς και μια ημέρα πριν η κοινότητα που δημιούργησε την φωνάξει στα social media, συντάχτηκε μαζί τους η Motorola, θυγατρική πλέον της Google.
O Dave Hakkens μιλάει για την συμβολή των smartphone στα συσσωρευμένα ηλεκτρονικά απόβλητα, και στο γεγονός ότι αποβάλλονται ενώ μόλις ένα από τα πολλά μέρη τους έχει

Ασφάλεια και τρυφερότητα ζητά η Ελληνίδα, σε δεύτερη μοίρα τα λεφτά

Η οικονομική κατάσταση του συντρόφου και η ερωτική ζωή έρχονται σε δεύτερη μοίρα, καθώς η Ελληνίδα αναζητά πρωτίστως τη συναισθηματική πληρότητα και οικογενειακή ηρεμία, σύμφωνα με έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου και της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας.

Ανασφάλεια βιώνει το 53% των γυναικών στην Ελλάδα, ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα να αισθάνονται ότι απειλείται η οικογενειακή συνοχή ή η σταθερή σχέση τους. Έτσι, περισσότερες από τις μισές γυναίκες, 18-54 ετών, βάζουν σε δεύτερη μοίρα ή θυσιάζουν ερωτική και κοινωνική ζωή, αποζητώντας το χαμένο αίσθημα ασφάλειας και τρυφερότητας στην οικογένεια ή τη σχέση, που έχει δώσει τη θέση του ακόμη και σε συμπεριφορές βίας, συχνά ακραίες.

Δεν θα φορολογηθούν αποθηκευτικοί χώροι σε αγροτική γη

Κατόπιν σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες, υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά και έπειτα από παρέμβαση του πρωθυπουργού, δεν θα φορολογηθούν οι αποθηκευτικοί χώροι που βρίσκονται σε αγροτική γη, όπως θερμοκήπια, στάνες, αποθήκες γεωργικών μηχανημάτων.
Σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, διευκρινίζεται συγκεκριμένα ότι δεν πρόκειται να φορολογηθούν με τον ενιαίο φόρο ακινήτων οι αποθηκευτικοί χώροι που βρίσκονται σε αγροτική γη (γεωργικών μηχανημάτων, θερμοκήπια, στάνες κ.λπ.).

Norelco 9000 : Η πρώτη ηλεκτρική ξυριστική μηχανή στον κόσμο με ενσωματομένο οδηγό laser

Το μεγαλύτερο πορτρέτο σε κομμάτι γης που έγινε ποτέ

Ο Κουβανοαμερικανός καλλιτέχνης Jorge Rodriguez-Gerada και η ομάδα του χρησιμοποίησαν 30.000

Το χαμηλό σάκχαρο προστατεύει τη μνήμη

Μικρή έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘Neurology’ ανακάλυψε ότι χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα οδήγησαν σε οφέλη στη μνήμη υγιών ανθρώπων.
Η ερευνήτρια Dr. Agnes Floel, του Charite University Medicine στο Βερολίνο, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι ακόμα και για ανθρώπους που έχουν σάκχαρο στο φυσιολογικό εύρος η μείωση των επιπέδων θα μπορούσε να είναι υποσχόμενη στρατηγική για την πρόληψη προβλημάτων μνήμης και νοητικής εξασθένησης καθώς γερνούν.

H Προεδρική Limo του Barrack Obama ζυγίζει 6,8 τόνους λόγω θωράκισης και κοστιζει 1,5 εκατομμύρια δολάρια

Η προεδρική λιμουζίνα είναι πιο γνωστή στις ΗΠΑ ως «The Beast» και μάλλον ο όρος "τέρας" αφορά το μέγεθος του οχήματος. Τρία χρόνια μετά την δημιουργία της Limo που χρησιμοποιεί ο Obama για τις σύντομες μετακινήσεις του, δόθηκαν στη δημοσιότητα κάποιες πληροφορίες από την GM που δεν αφορούν απόρρητα συστήματα. Κατασκευάστηκαν 12 πανομοιότυπα αυτοκίνητα τα οποία συνήθως μεταφέρονται εκεί όπου θα χρειαστεί ο πρόεδρος. Oι ανάγκες είναι πολλές αν λάβουμε υπόψη και τη συντήρηση που απαιτούν. Πρόκειται για φορτηγά που έχουν μετατραπεί σε αυτοκίνητα κι όχι το αντίστροφο. Η κάθε Cadillac ζυγίζει 6,8 τόνους λόγω της θωράκισης και των επιπλέον συστημάτων 

Επικίνδυνη η καθημερινή λήψη ασπιρίνης από υγιείς ανθρώπους

Υπάρχει αυξανόμενη διαμάχη σχετικά με το αν όλοι οι άνθρωπο άνω των 50 ετών θα πρέπει να λαμβάνουν καθημερινά χαμηλή δόση ασπιρίνης.
Ωστόσο η νέα επισκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το ερευνητικό σκέλος του NHS, σημείωσε ότι είναι λεπτή ισορροπία, λόγω των κινδύνων αιμορραγίας στον εγκέφαλο και το στομάχι.

Aeromobil;Πτήση για το Σλοβακικό τετράτροχο αεροπλάνο

Το όνομα του είναι το πιο πετυχημένο κι ακριβές από όλα τα ιπτάμενα τροχοφόρα καθώς συνδυάζει τις δυνατότητες κίνησης στο έδαφος και την πτήση. Το Aeromobil είναι μια επινόηση δύο Σλοβάκων, του Stefan Klein και του Juraj Vaculik. Και οι δύο δημιουργοί είχαν το σχετικό υπόβαθρο και αφού ασχολήθηκαν επί 20ετίας με τα πτητικά, αποφάσισαν ότι άξιζε μία προσπάθεια να μετατρέψουν την ιδέα του ιπτάμενου αυτοκινήτου σε πραγματικότητα και μάλιστα εμπορικά εκμεταλλεύσιμη. Υπαινίσσονται ότι η δημιουργία τους είναι πιο κοντά στη λογική «τετράτροχο αεροπλάνο» παρά στο αντίστροφο. Το Aeromobil ζυγίζει 450 κιλά και είναι φτιαγμένο

Συμβουλές για οικονομική οδήγηση

Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο πόσο πολύ μπορείς να οφελήσεις το περιβάλλον -κατά συνέπεια και την τσέπη σου- αν ακολουθήσεις μερικές απλές συμβουλές. Μπορείς να μειώσεις τις εκπομπές ρύπων του αυτοκινήτου σου έως και 60% και ταυτόχρονα να γλιτώσεις πολύ χρήμα αλλά και πολύτιμο χρόνο σε κάποιες περιπτώσεις.

Τι σου λέει η Βότκα στη Ρωσσία όταν πιάνεις το τιμόνι

Καύσιμα από απόβλητα της χαρτοβιομηχανίας

Η Δανική εταιρεία Haldor Topsøe που ειδικεύεται στην ανάπτυξη χημικής τεχνολογίας για καταλυτικές μετατροπές, παρουσίασε μια ενδιαφέρουσα πρόταση όπου τα απόβλητα από την χαρτοβιομηχανία μετατρέπονται σε καύσιμο για κινητήρες εσωτερικής καύσης.
Στις χαρτοβιομηχανίες παράγονται υγρά απόβλητα ιδιαίτερα μολυσματικά που απαιτούν κοστοβόρα επεξεργασία για να διοχετευτούν πίσω στο

Τα φορτωμένα αυτοκίνητα φρενάρουν σε 25% μεγαλύτερη απόσταση

Τα βαρυφορτωμένα οικογενειακά αυτοκίνητα απαιτούν έως και 25% μεγαλύτερη απόσταση για να ακινητοποιηθούν σε περίπτωση φρεναρίσματος πανικού.
Αυτό θα πρέπει να το έχουν κατά νου οι οικογενειάρχες που θα χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητό τους για τις διακοπές καθώς το επιπλέον φορτίο με παιδιά, αποσκευές και δώρα επιβαρύνει σημαντικά το σύστημα πέδησης.